Jekto di tar Berśeskoro sikhlovipe o Roma Press ki siklana BRH – dikhen Video..

648

Jekto di tar Berseskoro edukacijako sikhlovipe  avdive tavdinga vi ani Republika Utarali Makedonija numa ikeribnaja telal e protokolija tar SZO.

Avdive o timi tar Roma Press sijem sine ki fundavni sikhlovni Phrajla Ramiz thak Hamid, keraja lafi e Direktoreja Alvin Salimovski..

Dikhen Video..

Училиштата денес ги отвораат вратите за да ги поздрават учениците кои се враќаат во клупите, поради опфатената пандемија на коронавирусот ги принуди многу училишта да бидат затворени како мррка за предпазливост.

Многу наставници и родители стравуваат дека повторното отворање на училиштата ќе го забрза ширењето на Ковид-19, но токму поради  пандемијата инсистираат да се одржат според протоколите на СЗО. Денес тимот на Рома Прес за прв ден од започнувањето  на училишната година  ви презентираме  видео порака од О.У. Брака Рамиз Хамид, говориме со Директор Алвин Салимовски.

Roma Press- Erđan M.Neđmedin A.