Kovacesvki denga mukhipe tari pozicija presidenti ko SDSM..

824

Dimitar Kovacevski pobuter nane ani śerutni pozicija ko SDSM.

Ani eratutni ikerdi beshin taro Izvrsnika odbori taro SDSM, presidenti Dimitar Kovacevski,vakerga bash poro paluno lafi savo dengale ano 8-to Maj, sar ućho manuśikano resipe so mukhela i funkcija presidenti ko SDSM, sebepeja pal o tikne thaj na śukar alosaribnaskere rezultatija sar partija SDSM resime ko nakhle parlamentarna alosaribe 2024 bers.
👇👇👇
Димитар Ковачевски повеќе не е лидер на СДСМ.
Имено,вчера на оддржаната седница на Извршниот одбор на СДСМ, претседателот Димитар Ковачевски го потврди повлекувањето од функцијата Претседател на СДСМ којашто ја најави на 8-ми мај, како високо морален чин, и согласно Статутот на партија иницираше свикување Конгрес на СДСМ заради анализа на изборните резултати и изјаснување за довербата на органите на СДСМ, избрани од Конгресот, со оглед на изборните резултати, информираат од СДСМ.