Mogerini gndinela bašh pozitivnikano paluno lafi e Utarale Makedonijaja thaj Albanija ikerdo kothar o EU..

995

Федерика Могерини утрово од Луксембург ја честиташе годишнината на Преспанскиот договор и ги повика земјите членки да донесат позитивна одлука за преговори со Северна Македонија и Албанија. Денеска е една година од потпишувањето на Преспанскиот договор помеѓу Северна Македонија и Грција и мислам дека треба да се потсетиме на моќта на храброста и лидерството, и важните чекори кои се преземаа на Балканот. Се надевам дека земјите членки ќе се сетат и ќе оддадат признание за овие чекори, посебно во наредните денови кога важна одлука треба да се донесе за отворањето на преговорите со Албанија и Северна Македонија, одлука што треба да се донесе во најкус можен рок, изјави шефицата на европската дипломатија Федерика Могерини, пред почетокот на Советот за надворешни работи на ЕУ во Луксембург со кој таа претседава.

Federika Mogerini javinako kothar o Luksemburg  bahtarga o jekh berš kotar o Prespansko phnalo lafi  thaj akarga sa e raštre đjene kothar EU te anen paluno lafi  te tavdelpes o lavkeribe e Utarale  Makedonijaj thaj Albanija.

Avdive nakhal jekh berš  thar čhivdi hramin  kothar o Prespansko phanlo lafi  maškar Utarali Makedonija thaj Grcija thaj gndinava valani  te irana amari gnd ko adava baro zoralipe  kothar o liderija,  thaj olengere importatna pire  save lendune sas thar olengiri rig bašh o Balkani.

Gndinava o raštre đjene ka iranen poro gndipe ko akala bare divesa  thaj ka den olen ikerin  ko akala olengere lende pire ko avutne importatna dive  kana valani te anelpes o paluno lafi  tavdipnaja o lavkeribe e Albanija thaj Utarale Makedonijaja vakerga i šefo thar evropsko diplomatija  Federika Mogerini,  anglal o tavdipe  e Konsileja  bašh avrune bukja  kothar o đjene  thar EU ko Luksemburgo.

Hazri kerga:Roma Press