Zoran Zaev o EU dela amen motivo te đja poanglal – reforme ka tavden..

786

Премиерот Зоран Заев денеска се огласи по Централниот одбор на СДСМ. СДСМ ги заокружува промените. Денеска Централниот одбор на партијата избра нов Извршен одбор. Со гордост соопштувам дека повеќе од половина од избраните членови се жени. Зборот важи затоа што даваме повеќе простор и обезбедуваме родова еднаквост. Избрани се нов организационен секретар и секретар за меѓународна соработка. Се менуваме во интерес на граѓаните и забрзување на напредокот. До крајот на овој месец очекувам да го завршиме концептот на промени и во централната власт, со реконструкција на Владата. Признаениот напредок и позитивните вести од Брисел, со сигурниот датум за преговори со ЕУ во октомври, нѐ мотивира да продолжиме со реформите, напиша Заев.

Premieri  kothar i Utarali Republika Makedonija Zoran  Zaev denga  javinako havlaribe vakeribnaja,  O SDSM  kerga rotalipe  ko ikerde iranipa.

Centralnikano odbori  e partijako ikerga o nevutno  Izvršnikano odbori . bare Baripnaja vakeraja tumenge ekvaš thar  ikerde nevutne đjene thane đuvla.

O lafi  ikergovela ko than  odoleja so daja šajdipe  pobuter k arakhipe thaj o đuvlano jekhajekipe.

Ando paluno lafi  ikeribnaja nevutno  organizaciono sekretari  bašh maškarđianeskoro buthi kheripe .

Iranajamen prekal i mangin thaj e interesija e đihanengere  ko đajbe sigoja poanglale.

Đji ko agor akale čoneske đjakerelapes  te agorkerelpes thaj o koncepto  iranibaske o thana kothar  centralnikani rađji, ka kherelpes rekonstrukcija e Rađjake.

O ikerdo anglalđajbe amare puvjako kothar i rig  thar o Brisel,  odoleja denga amen  gndipe bašh siguritetno dive tavdipnaske o lavkeripe  e Evropsko Unijaja te resarel ko čhon Oktomvri,  odova thano amenge motivo te tavda i ponodorig e ikerde reformensar, hramonga o Zoran Zaev.

Hazri kerga: Roma Press