MVR-Oliver S. O dizutne pakhana ano MVR vakerela i anketa kerdi tar o IRI..

722

Telal i anketa kherdi tar o IRI bash pakiv ano institucie e themakere, ano akava momenti maj bari pakiv kaste so pakhana odova tano ani policija(MVR)lingardi tar o aktuelno Ministeri bas andrune bukija Oliver Spasovski.
👇👇👇

Според анкетата на Меѓународниот републикански институт ИРИ најголема доверба според институциите во Македонија ја имаат во полицијата,односно Министерството за внатрешни на чело со актуелниот Министер за Внатрешни работи Оливер Спасовски е во петте институции со најголема доверба кај граѓаните.

Пред МВР се банките, образовните и медицинските установи како и општините