O Našukar vakti(nevremo) ko Ajrodrom kerga maj baro bilaćipe.. dikhen Video

381

O Baro našukar vakti savo astarga ano kušluko(paloručko)ko Skopje maj but bilačipe kerga ani Komuna Ajrodrom.

O Šerutno tar i Komuna pere timeja iklilo sigo ano teren thaj kerlapes dikhipe baš savi bari materijalnikano bilačipe o na śukar vakti kerga e dizutnenge ko Ajrodrom.

Dikhen video..

Силното невреме попладнево го зафати Скопје а најмногу во Аеродром, како што се пренесува дека има и голема материјална штета на повеќе локации низ општината.
Како што известува Градоначалникот Тимчо Муцунски заедно со општинските служби излегоа на терен и ги посетија жителите кои претрпеа најголеми штети во временската непогода.