Opozicija ačhovela ko poro rodipe: Đalapes ko Alosariba phanle lafeja ja palem protestensar

111

Поддршката на Законот за јавното обвинителство опозицијата и натаму го условува со датум за предвремени избори. Премиерот Заев вели дека тоа би било штетно за државата. Првата средба на претставници на власта и опозициската ВМРО-ДПМНЕ околу законот за ЈО вчера заврши со почетен оптимизам дека средбата била конструктивна и дека се приближиле ставовите по прашањата за две теми: финансирање на Обвинителството и за поголема одговорност на обвинителите. Доколку во иста атмосфера и конструктивност продолжи усогласувањето и за другите прашања, можно е да тој да биде донесен и кон крајот на август, како што прогнозираше претседателот на Собранието, Талат Џафери. Крајниот рок, од аспект на интеграциските процеси, е 15-ти септември. Дали тој последен чекор пред очекуваниот датум за преговори со ЕУ, ќе падне пред условот на опозицијата: нема закон за ЈО без датум за предвремени избори? Според Николоски, ВМРО-ДПМНЕ нема да отстапи од тој услов.

Ikheripe e Kanonesko  thar dikhlo došhakerdo  e opozicijako thaj I ponodorig  dela sarti  e diveja  thar anglal vakteskere alosaribe. Aso o Premieri Zaev vakerla  odova ka ovel bilače amare Raštrake.

Jekto dikhibe mašar  i Rađji thaj opozicijako VMRO DPMNE  bašh o kanoni thar JO erati agorkerga  anglune optimizmoja bašh o dikhipe so nakla konstruktivnikane  thaj resarge đji ano pašipe  ko pumare rodipna bash so suj teme lavkeribnaske thaj odova, Finansirime e Došhakerdeske thaj bašh pobaro palunipe  e došhakerdesko.

Đji kaj nakhela ano jekhajek  bešipe o konstruktivniba  thaj aniba jek lafi  bašh averada pučibna , isi šajipa sa odova te nakhel đji ano agor e čhoneske Avgusto, sar so gndinga o presidenti thar Khedipe Talat Daferi.

Agorutno vakti  ano integracijake procesoja, ano 15 septemvri. Aso akava paluno piro  thar đkerdo dive tavdipnaske o lav keribe e Evropake Unijaja, si li hulipe  ano piro  anglal đjakerdo dive thar sarti e opozicijako VMRO DPMNE, Ola ačhovena ano poro vakeripe: nane kanoni baš J.O. bi diveseja  vakerdo baš anglal vakteskere alosaribe? Sar so vakerela o Nikolovski, amen na hulaja thar amaro rodipa.

Hazri kerga:Roma Press