Paluno dive thar alosaribe bašh Evropsko parlamenti

820

Десетици милиони гласачи во 21 земја членка на Европската унија денеска имаат можност да гласаат на последниот ден од изборите за Европскиот парламент кои почнаа пред четири дена. Германија, Франција, Италија, Бугарија, Романија, Хрватска, Грција и Унгарија се меѓу земјите кои денеска ќе ги бираат своите претставници за Европскиот парламент кој има 751 член. Седум земји членки веќе гласаа од 23 мај досега, а првичните резултати се очекува да бидат објавени денеска доцна вечер. Испитувањата на јавното мислење покажуваат дека крајно десните партии, евроскептиците и популистите може да освојат третина од местата во Европскиот парламент, но анкетите од кога почнаа изборите пак покажуваат дека сепак, тие не поминуваат добро како што беа претходните предвидувања.

Pobuter thar deš milionija hangune  thar 21 puvja  thar Evropaki  unija  avdive isi olen šajdipe  te den poro hango  ko paluno dive thar  alosaribe Evropsko parlamentareske  savo tavdela avdisutne diveja štarto dive.

Germanija, Francija, Italija, Bugarija, Romanija , Hrvatska,Grcija  thaj Ungarija thane maškar o puvja save  avdive ka dikhen pumare đjenen ko than thar Evropsko parlamenti savo perdo numero valani te legarel 751 đjeno.

Efta đjene  thar puvja dende poro hango thar 23 maj đji avdive,  aso o jekta rezultatoja ka oven havlarde  erat ko pobare arija.

sar so vakerena o informacie  maj baro kotor thar đjenipa ko aver fori ka ovelen o desnoorientirime partije, evroskepcija thaj e populistoja save ka ikeren trin kotoripe thar o pobuteripe  ko Evropsko parlamenti, numa akava ačhola salde sar na oficijalna anglune informacie.

 

Hayri kerga:Roma Press