Phuvjakoro tinanibe ani Dis Skopje 5.4-Digrija.

268

Javinakoro ano 4:55 e dizutnen tar Skopje dzangavga e phuvjakoro tinanibe.

Sar so vakerena o jekta informacie kerela pe lafi baśhi zoralipe tar 5.4 rihtova digroja.

O than e tinanibaskoro ko gav Leunovo ano pašhipe tar Mavrovo.

Sar so vakerna o đi akanutne informacie nane amen info bašh zijani (Штета) ili zijaninkerde (Насрадани).

Силен земјотресот ја разбуди Македонија, утринава беше регистриран уште еден нов со речиси идентична локација во Леуново, Мавровско.

После првиот земјотрес кој се случи во 4:55 утринава со јачина од 5.4 степени, исто така околу 6:23 часот почувствуван е уште еден потрес со јачина од 3,6 степени, што се толкува како афтер шок по првиот удар на длабина 10км.

Hazri kerga : Neđmedin A.