Po 100 eura sakone manušeske (jeri) savo lela socijalno arka..

231

Po 100 eurija  ano smetke  upreder 160.000 đihanenge  save isi olen finansijaki thaj socijjalnikani arka  ka ovel olenge mukhle e love tar avdive. Štarto di, amen ka mukha olenge ano olengere smetke  po 100 eurija  save thane kotor tar socijlanikani arka, havlarela o ministeri baš finansie, Siniša Mali.

Ani  Srbija tar 25 maj ka tavdel o dejbe love baš sa e diyutne save kerge apliciribe akale  arkake. E love ka oven mukhle olenge ano olengere smetke paše ekvaš milioni dizutnenge vakerga ano poro instagram o minister Siniša Mali.

Olesko gndipa te geli sa šukar akaja dinamika tadani valani akale aktivitetja te agorkerelpes đji ko 1 ja 2 juni. Numa o tavdipe e vakteske ka ovel mukhlo đji ano 5 juni, aso e love ka oven mukime  đji olengere bankakere smetke  đji ko 7 juni adalenge so astarena o paluno dive.

Пo 100 евра на сметките на околу 160.000 граѓани кои добиваат финансиска и социјална помош започнува денес. „Во четврток, ние ќе уплатиме по 100 евра за 160.000 сограѓани кои добиваат финансиска и социјална помош“, најави  министер за финансии, Синиша Мали. Во Србија од 25 мај ќе започне исплатата на финансиската помош во висина од 100 евра за сите граѓани кои аплицирале.

Парите ќе се плаќаат на сметките на околу половина милион граѓани секој ден, изјави Мали денес на својот Инстаграм профил. Тој очекува дека со оваа динамика, сите исплати за оние кои аплицирале за помош од 100 евра ќе бидат завршени до 1-2 јуни. Тој потсети дека крајниот рок за пријавување е 5 јуни, и дека парите ќе бидат исплатени на банкарските сметки до 7 јуни за оние кои ке  аплицираат во последниот ден.

Roma Press lendo tar: http://rominfomedia.rs/?p=17358