Premiereske kamlapes te kerelpes diso bilaće jali na soske dengapes leske lil praśokoja andre..

171

Premieri Aleksandar  De kru lela than ani 16 Vetstraat savo dji oleste sine dedo lil, numa na lelja ole ov ano poro vas, havlarena BTM.

Sar so vakerna kerlapes lafi baš lil (pismo) savo sine ole andre praśako, numa akana kerlapes buti te araken oleskiri sostojka thaj soj o sebepi so sine dendo direktno baš o Kru.

Премиерот Александар Де Кру (Отворен свет) беше присутен на 16 Ветстраат кога беше доставено писмото, но не стапи во контакт со поштата, пренесува ВТМ ВЕСТ.

Излезе Цивилната одбрана, како и службите за итни случаи. Беше обележана безбедносна зона, но оттогаш е прекината.

Писмото е однесено за понатамошна истрага. Потеклото на прашокот допрва треба да се утврди. И испраќачот ќе биде испитан.

Вклучениот вработен кој стапил во контакт со писмото бил пренесен во болница на преглед. Тоа е стандардна процедура.

Hazrinkerga Romando A.Roma Press-lendo Извор: HLN Nieuws