Sara Asanovik-Mudardi jagaleja (piśtoli) ano kafiče..

618

Sara Asanovik tar Vranja sas mudardi ano bešipe ko kafule, aso o manuş savo mudarga ola kuvga digate ano kafiči phalarga jagaleja upral olate thaj našla tar than e bilačipnasko.

Sar so vakerlapes tar konjakoja e mediengo kerlapes lafi baš i Sara savi sas sar penđarutni modelka thaj MIS tar jug Srbija.

Sar so vakerna avera informacie aso i Sara sine bute beršenge vrskaja khorajeja, kerlapes upral o bedeni obdukcija, vakerna aso kafiče isile kamera thaj isi šajipe video te ovel dostapbo e policijake.

Девојче што седело со пријател лице кој
навлегол со брзање и испукал неколку куршуми кон неа, а потоа избегал.

Извршена е истрага и нарачана е обдукција. Исклучени се и безбедносните камери во објектот, за кое неофицијално дознаваме дека го снимиле ова дело, како и сторителот.

Сара Асановиќ важеше за драга и пријателска девојка. Едно време, таа ја презеде титулата Мис на шармот на југот на Србија и претстоеше светла иднина во светот на модата, но поради семејни проблеми, девојчето се откажа од својата манекенска кариера.

Се шпекулира дека таа била во врска со турски државјанин многу години, дека не живеела во Врање неколку години, бидејќи се омажила надвор од градот.

Сара беше добра девојка, нејзиниот татко ја малтретираше, се зборуваше и за семејно насилство, бидејќи тој не го трпеше фактот дека девојчето треба да биде модел. Потоа живеела со нејзината баба во Горна чаршија – велат нејзините пријатели.

Roma Press – lendo tar:https://www.novosti.rs/vesti/hronika/967179/detalji-ubistva-sare-vranju-nalozena-obdukcija-sigurnosne-kamere-snimile-ceo-dogadjaj