SDSM- Adelatinga o vazdibe zor upral zurnalistikane timija..

446

SDSM adelatinga i ćipota upral zurnalistikani ekipa tar Al Đazeira ano eratutno protesto organizirime tar VMRO DPMNE.

СДСМ го осуди нападот врз новинарската екипа на „Ал Џазеира“ на вчерашниот протест организиран од ВМРО-ДПМНЕ.

„Слободата на изразување и непреченото работење на новинарите и медиумските работници во секое демократско општество, какво што е и во Северна Македонија, се загарантирани и неповредливи. За поздравување е тоа што институциите брзо реагирале, очекуваме и соодветна казна за извршителите на нападот. Нападот врз новинарски екипи уште еднаш го потврди насилничкиот и понижувачки однос на ВМРО-ДПМНЕ кон медиумите и новинарите“, се наведува во соопштението.

Заробена во сопствената деструкција, и во опозиција, исто како и на власт, велат од СДСМ, ВМРО-ДПМНЕ во медиумите гледа единствено непријатели.
Roma Press lendo tar makfax