VMRO DPMNE-Thaj dizutne ano protesti ko Skopje baś ući energetika..

703

Mafija ani robija  baś i rađi thaj presidenti ani  komisjja bas energetika Ostavka, akala sas e šerutne  parole save so śungona sine tar muja e manuśenge save iklime ano protesti. Ano jek šungola sine Uči energetika- aso čorolo đihani (narodo) tar ministeriumi baś pravda lingargele đji i beśin tar regulatornikani komisija baś energetika.

Мафија на робија“ за власта и „Оставка“ од претседателот на комисијата за енергетика  се слушаше од устите демонстрантите. А, главната парола „Скапа струја, сиромашен народ“од пред министерството за правда ја однесоа до седиштето на регулаторната комисија за енергетика.

Пред обраќењето на лидерот Мицкоски, на толпата народ им се обратија и членови активисти на партијата, кои сами се најавија, како обични граѓани кои на своја кожа го почуствувале поскапувањето на струјата. Граѓаните, пак, кои дадоа поддршка на протестите, велат дека по поскапувањето на струјата следи поспакување на сите основни продукти во домаќинстовото.

Roma Press- lendo tar https://lokalno.mk/protest-na-vmro-dpmne-mitskoski-so-tri-barana-do-vladata/