Tajsuno dive ka ovel ćhinavibe tar distributivnikani energija ano droma ko Šuto Orizari..

670

Baš o valanipe tar tehnikano buthi kheripe ani distributivnikani elektrikaki mreża tajsa  bi elektrikani energija ka aćhoven kotora tar komune  Šuto Orizari,Gazi Baba,Gorče Petrov, Sopiśtec thaj Karpoš, informirinena tar ogranokoja tar RCUK.

За потребите од технички зафати во дистрибутивната електична мрежа  утре без електрична енергија ќе останат дел од корисниците од општините Гази Баба, Ѓорче Петров, Шуто Оризари, Сопиште и Карпош, соопштуваат од РЦУК – Скопје.

Во периодот од 09:00 до 12:00 часот без електрична енергија ќе бидат дел корисниците од улицата „Рељо Шестокрило”, како и од улицата „Брегалничка” во Општина Шуто Оризари.

Roma Press