Tar o chinaviphe o maribe nanaj rezultati avdive bombardirime o Lviv ko pashipe e honaja Polska..

223

Rusijake rakete avdive khuvge ano airporti ko Lviv, ukrainaki dis ano pashipe e honaja ki Polska, havlarga o Serutno e dizjako Andrij Sadovij ko poro fb.

Mediumija vakerena bash o airporti ano momenti isi ole dumani thaj dikhovela so si baro. Rusijakere takatija akava kurko maj but phravge jagalipe prekal bombardiripe ano voena baze ko pashipe tar o Lviv.
——–
Руски ракети денеска го погодија подрачјето на аеродромот во Лвив, украинскиот град во близина на границата со Полска, соопшти градоначалникот Андриј Садовиј на Фејсбук.
Тој додаде дека во нападот не била директно погодена зградата на аеродромот.

Медиумите претходно објавија дека над аеродромот се гледаат облаци чад.
Руските сили во неделата бомбардираа воена база за обука во околината на Лвив, град кој од почетокот на судирите беше поштеден од судири.