Tornado ano Khoranipe kherdo si thaj bibah upral manušikano bedenija ( telo)..

218

Tornado astarga ani dis Čeśme, 90 km tar Izmir ano Khoranipe(Turska) pelaribnaja o kašta,sar thaj baro materijalnikano bilačipe upral tomofilija thaj brodija.
Maj but kerdo materijalnikano bilačipe upral o nevo gradište tar neve nilajeske khera, numa ano akava bilačipe isi thaj kerdo bilačipe upral manusikane bedenija(telo).

Торнадото го зафати градот Чешме, околу 90 километри западно од Измир, уривајќи дрвја, уништувајќи покриви на куќи, како и голем број автомобили и бродови.

Најмногу е погодено локалното градилиште каде се градат летни вили, каде падна кран кој ја уништи монтажната куќа на градежниците, кои се здобија со повреди, а еден заврши во болница со скршеница на ногата, јави новинската агенција Анадолија.

Roma Press – lendo https://mk.tv21.tv/tornado-go-pogodi-turskiot-grad-cheshme-povredeni-16-litsa/