Ani Danska astarde evta manuša save mangle te keren teroristikano atako

258

Ani barabutni operacija tar Germanijaki thaj Danskaki policija ani Danska astarge thaj phanle evta manušen telal doš kherdo tar eksplozivi sostar kamlapes oleja te kerelpes teroristikano atako.
Ano astarde thaj phanle manuša sine araklo eksplozivi thaj šastra(oruže).

Во заедничка операција на германската и данската полиција во Данска уапсени се седум лица под обвинение дека се обидувале да направат експлозивни направи и планирале терористички напади.
Кај уапсени пронајдени се материјали за изработка на експлозивни направи и оружје.
Веруваме дека поединците имале намера и капацитети да извршат терористички напади во Данска, се наведува во соопштението на данската полиција.

Roma Press- https://www.slobodenpecat.mk/uapseni-sedum-licza-vo-danska-planirale-teroristichki-napadi/