VMRO DPMNE- ka khedel vashramin(potpisija) baś o Referendum..

97

VMRO-DPMNE sar lingarutne maj bari opozicijaki partija tar o tajsa thavdela te khedel vashramina(potpisija) baš ikheripe ani them referendum.
Sar so vakerena pobuter khedime informacie tar VMRO DPMNE o regerendum ka ikherelpes sar na ćhalipe thaj čhinaviphe o phanlo lafi e Bugarijaja.
Tar par5ija vakerena akava tano bilačo phanlo lafi thaj baro nasajdipe bašh i them Makedonijake dizutnenge thaj odoleske ka ikera sa e demokratikane principoja te šhaj čhinavelapes.
👇👇👇
ВМРО-ДПМНЕ од утре почнува со собирањето на 100-те квалификувани потписи во рамките на првата фаза од постапката за одржување референдум за укинување на договорот со Бугарија.
За да го запреме штетниот договор со Бугарија и понижувањето на македонскиот народ мора да ги искористиме сите демократски принципи.

Референдумот ќе го покаже демократскиот капацитет на граѓаните и на тој начин народот ќе го крене својот глас.

Одиме на референдум со што директно ќе им овозможиме на граѓаните да го изразат својот револт, информираат од ВМРО ДПМНЕ.