Reakcija tar OO Komiteti tar VMRO DPMNE -Šuto Orizari

286

Денес по добиени голен број на повици со поплаки од нашите сограѓани за незаинтересираноста и неорганизираноста како на општинската така и на градската власт околу реконструкцијата на дел од главната улица Индира Ганди и јавниот превоз.

Јавно Реагираме и бараме да се превземат соодвентни мерки со цел да им се излезе во пресрет на нашите сограѓани а посебно на нашите Мајки, Жени и Сестри да не мора да пешачат по неколку автобуски станици (до Топаанско поле) рано наутро и после ручек. Земете во предвид дека ова не представува само физички проблем туку и финансиски, деновиве нашите сограѓани кои работат се изложени на дополнителни финасиски трошоци односно се приморени секој ден да одвојат дополнителни 100 денари за такси превоз а знаеме колу им е дневната заработувачка.
Револтот е голем затоа што ова не е веќе еден ден, реконструирате 1100м потребни ви се месеци а камоли да ја реконструирате целата улица. Затоа бараме под итно да се изнајде решение за овој проблем.

Reakcija bičaldi đi o Roma Press tar ogranok Š.O. -VMRO DPMNE