AVAJA- O Bare hem o tikne partije darana amendar sostar amen avaja te chiva agor e bilache politikake

853

O Bare thaj o tikore partie, lejbaja than thaj o Romane partie barabar olencar, darana tari AVAJA, sostar so i AVAJA avela te chivel agor bash i bilachi politika ani Makedonija, vakergano Akif Kariman, presidenti tari Avaja ko dikhipe e dizutnencar taro Kavadarci.
👇👇👇
И големите и малите партии, вклучително и ромските партии со нив, се плашат од Аваја, затоа што Аваја доаѓа да стави крај на лошата политика во Македонија, порача Акиф Кариман, претседател на Аваја на средба со жителите на Кавадарци.

Според него, нивните гласачи во првиот круг на претседателски избори излегле во мал број и не ја дале „својата поддршка на политичари кои што сигурно ќе се пензионираат после овие избори и не подржуваат политичари кои на секои следни избори одат од една во друга партија и се кријат позади нив. Овој пат имаме избор. Или ќе избереме некој кој нема да помагне да напредуваме или ќе гласаме за Аваја којашто ќе даде се од себе и целото наше знаење за да ја унапредиме состојбата на нашиот народ“, порача Кариман.

Повелете соопштение за јавност и фотографии од средбите во Кавадарци и од Радовиш.