Емир Ибраим стартуваше со победа на Светското првенство во кик бокс

1437

Panda jek šampijoni ano seniorsko prvenstvo bijangovela Rom, thaj odova ni hari ni but ano jekto maribe marela pere ptotivniko 3:0.
Emir Ibraim tano o baripe e Romengo ani Makedonija thaj ano Skopje, bijangovela ani purani topaana ani Romani šukar situirime familija.
Avdisaske uđjaraja panda jek pobeda tar Emir savo araklagovela ano Saraevo thaj harne vakteske eksluzivno ka ovel tumen šajipe thaj video direktno tar Emir Ibraim.

Емир Ибраим ја извојува првата победа за Македонијана Светското сениорско првенство во Сараево, Босна и Херцеговина, откако го совлада Руци Лучјано од Грцијасо 3-0.
Емир водел во сите три рунди, според известувањата од нашиот табор.

Ибраим во четвртфиналето ќе се бори со рускиот репрезентативец Борис Шикунов, ако го победи ќе обезбеди место во полуфиналето и најмалку бронзен медал.

Hazri kerga: Roma Press