За Рома Пресс-Самка Ибраимовски ја потврди информацијата дека ќе учествува на претседателската трка на следните избори .. видео

452

Ko eratutno live misafirluko ko Roma Press, o rajo Samka Ibraimovski vakerga amenge OJA bash oleskkro kandidiribe Presidenti ki Makedonija.

Maskar ko pobuter teme, jek taro aktuelna teme sa potencirime amender te djana isi-li chachipe ja palem bllef bash olekskro lejbe than ano akava rizikano process, Samka vakerga “Me pakhavaj ko Roma thaj hem ko avera zaednice, buvle ko sa e dizja nane te ovel amenge phare te ikava maj hari 20.000 milja dizutne te den amen pakjiv”.

“Kana tumen muklen akava info, mange javingepes pobuter kolege taro Romane politikane partie thaj vakerge ka denman peseskkro dumo te ovav kandidati bash Presidenti ki Utarali Makedonija”,vakerga Samka I.

Dikhen video..
94399BCE-64A7-44EE-98FB-5DF9B9044DA6

Вчера во Рома Пресс гостуваше претседателот на партијата ПЦЕР г-дин.Самка Ибраимовски, воедно ја потврди неофицијалната информација која ја имавме добиено од наши извори дека партијата ПЦЕР се подготвува да учевствува на наредните претседалески избори во РСМ, со свој кандидат за претседател.
Информацијата беше потврдена од страна на Ибраимовски,и за својата кандидатура веќе ја има и поддршката од друѓите Ромски политички партии.

Нашите извори говорат дека ПЦЕР со своето учество на престојните претседателски избори е одлука со која сака да ја преиспита силата на партијата,Но ставот на Самка Ибраимовски е спротивен и укажа дека е убеден за влез во трката за избор на Претседател на РСМ,ќе ја има поддршката од 10.000 граѓани.
Ризичен процес?
Блеф или не, сепак нашата информација беше потврдена од претседателот на ПЦЕР-Самка Ибрамоивски.

Hazri kerga: Nedmedin A.- Roma Press