Astarde e duj čora save kerna operacija ano vordona ko Šuto Orizari..

638

Ano 14.11.2020 policijake bukarne tar SVR Skopje – EVR OKR ČAIR  astarge duje čoren A.I (18) thaj Š.M.(26) tar Skopje baš phare čoribna thaj odova 16 bangivale kotora thaj odova ano vordona tar i Komuna Šuto Orizari.

На 14.11.2020 полициски службеници од СВР Скопје-ЕВР ОКР Чаир ги приведоа А.И. (18) и Ш.М. (26) од Скопје поради извршени 16 тешки кражби во возила на територијата на општина Шуто оризари.

Тие со погоден алат ги кршеле стаклата од возачката страна на возилата и потоа одземале акумулатори, аудио опрема и други предмети. При приведувањето, пронајдени се дел од предметите и се вратени на сопствениците. Против лицата ќе бидат поднесени соодветни пријави до обвинителството.
Hazri kerga: Roma Press lendo tar MVR