AVAJA – Thavdinga e kampanjaja ,,Barikane Roma”- Горди Роми.. dikhen Video

203

Avdive tar o 10:30 dakikija i Inicijativa AVAJA havlarga i kampanja baš Popis 2021 ani Makedonija anavkerdo sar ,,Barikane Roma”(Горди Роми).
Ani pres konferencija kerge lafi legarutne e inicijativake Albert Memeti, Elvis Šakiri sar thaj e pretstavnikoja save ka lingaren i buti e timoncar i Marija Sulejmanova thaj Selvija Mustafi.

Dikhen o Video savo kerdo tar timi Roma Press..

Денес во 10:30 часот во хотел Турист (Best Western)Граѓанската иницијатива Аваја одржи прес конференција со што ја најави својата кампања “Горди Роми”,,Barikane Roma”која ќе се одвива во пресрет на пописот кој е најавен да се одржи во април 2021.

На прес конференцијата говореше,Елвис Шаќири, претставник на тимот за застапување на Аваја, Алберт Мемети,Марија Сулејманова претставничка на тимот за комуникација,Селвије Мустафи претставничка на тимот за организирање на ромската заедница која ќе ги претстави активностите на терен со ромската заедница.

Hazri kerga: Erdan M- Neđmedin A.- Roma Press.