Press Konferencija tar IRIZ anglal ambolanta Šuto Orizari..dikhen Video

304

Birađaki Organizacija IRIZ tar Skopje avdive ano 05.03.2021berš ikherga press konferencija vakerindor baš o nanipe tar Ginekologo thaj Matična doktorija ani Ambolanta Šuto Orizari, apeloja đji ko Ministeriumi baš sastipe te kerelpes sigo reakcija te anelpes ko than o valanipe e dizutnengo sostar akava si baro prioriteti e dizutnengo ko Šuto Orizari.
Dikhen o Video..

Здружението на Граѓани ,,Иницијатива за развој и инклузија на заедниците – ИРИЗ“ од Скопје денес 04.03.2021 година ( Четврток) пред Поликлиника Шуто Оризари со почеток во 11 часот одржа прес конференција за недостиг на матични лекари во Поликлиника Шуто Оризари.

Во Поликлиниката Шуто Оризари за период од една година си заминале во пензија две матични лекари кои работеле со возрасни лица и една докторка која работела како педијатар. Како резултат на тоа околу 4000 граѓани и 1200 деца останале без матичен лекар издавствена заштита.

Roma Press- Erđan M.Neđmedin A.