I Kujna ano Šuto Orizari ani tikni pauza baš o barovipe tar Kovid 19..

175

Havlaribe tar Komuna Šuto Orizari baš e Đihanengi Kujna ani Komuna Šuto Orizari vakeribnaja aeo o vakhti savo avelaka ačhol phanli sa sebepeja baš o seriozno lejbe taro takati o tribto brani tar Kivid 19.

Te šaj arakhelapes o sastipe e dizutnengo numa thaj sa e aktivistengoro save kerna buti ano servis tumaro,rodaja te ovel tumen halovipe baš o phanibe e kujnako sa đjikote na ikerlapes o numero tar nasvale ani kontrola, informirinena tar Komuna Šuto Oroizari.

Изминатата недела беше исклучителен предизвик, особено од аспект на одржување на ред и дистанца помеѓу сите корисници имајќи во предвид дека работиме со намален капацитет во тимот.

Со цел да го заштитиме вашето и нашето здравје, а согласно најавите на Министерот за здравство дека допрва не очекува пикот на третиот бран, Ве известуваме дека кујната нема да функционира краток временски период, почнувајќи од утре, понеделник 29 март.

Корисниците ќе бидат и теренски информирани за паузата како и за датумот на почетното отварање, веднаш по стабилизирање на бројката на заразени и враќање на сите членови во тимот.

Здравјето пред се! Избегнубајте гужви, излегувајте само доколку е неопходно и чувајте се!

Ние сме тука – продолжуваме многу скоро – а дотогаш останете во добро здравје.

Roma Press- havlaribe Komunako..