Lokalna Alosaribe aćhovena te ikhergoven ano 17 Oktomvri..

164

Bahani -dive bash lokalnikane alosaribe  ačhovela  baśh 17 oktomvri  ikherde e  Alosaribnasskere kanonikoja, numa akanasaske  nanaj  vakerdo  o alusar tar konsileske manuśha  ka ovelli olen puterde liste, sostar  asavke konceptoja  ka trubul te kerelpes  diskusija  kana o Khedipe(SOBRANIE) ka anlarel o iranipe tar Alosaribnasko kanoniko.

Isi dileme  baśh o trin dive  paśipnaja e popiseskere kampanjaja, numa ano agor  angapes paluno lafi  e trin dive na kerena khanči ano iramalipe. Popisi  tano jek aktiviteti  savo kerlapes ano dive , aso alosaribnaski kampanja sakana ikerlapes  ano kuślukoske ja rakakere arija. Sakana o Popisi kerlapes  20 dive, aso akava fori vakergapes  te kerelpes  30 dive, isi śhajipe te agorkerel thaj po anglal. Sar so vakerlapes isi šukar vakti, thaj odoleske nanaj valanipe te kerelpes  disavi iramalipe tar o dive ikheribnaske e alosaribe, vakerga o Zoran Zaev.

Предлог-датум за локалните избори останува 17 октомври согласно Изборниот законик, но засега е неизвесно дали за изборот на советници ќе има отворени листи, бидејќи за ваквиот концепт ќе се дискутира откако Собранието ќе ги донесе измените во Изборниот законик.

Имаше дилеми заради трите дена поклопување на пописот со кампањата, но на крајот се одлучи дека трите дена не менуваат ништо. Пописот е обична активност која што финишира преку ден, кампањите се водат навечер. Впрочем пописот секојпат се вршел 20 дена, овој пат е определен 30 дена, може навистина да се заврши и порано. Значи има доволно време, така што нема потреба од какви било промени на датумот на изборите, рече Заев.