Luksuzno bikinipe- Dat pe ćhave bikinga lovenge..

204

Jek manuś tano panlo ani Kina sostar mangla te bikinel pere ćhave.Pali mukhipe tar prandin pere romnaja pe oleste prepelo o arakhipe e ćhavesko, aso pal akava o ćhavo tano bikinimo jekhe jerijeske pari so nane olen ćhavore.

Sar so vakerena e Kinake medije o manuś e lovencar mangla te đjal ano odmor. Ponodorig vakerlapes ov trubul te iklol anglal adelatesko procesi, aso o ćhavo sar so vakerelapes bikingapes  baś 20.000 milja dolarija.

Еден човек е уапсен во Кина затоа што го продал својот двегодишен син. По разводот, мажот го добил старателството над неговиот син, по што тој го продал детето на пар без деца. Според кинеските медиуми, човекот, меѓу другото, ги користел парите за да замине на годишен одмор.

Кинеските медиуми јавуваат дека мажот, чие презиме е Зие, секогаш се расправал со неговата поранешна сопруга. За Кси се вели дека го продал својот син за да го намали товарот на грижата за децата. Бидејќи работел надвор од градот, неговиот син привремено останал со неговиот брат Лин.

Лин неуспешно се обидел да стапи во контакт со неговиот брат, по што повикал полиција. Полицијата открила дека човекот го продал својот син за нешто повеќе од 20.000 УСД.

Човекот наскоро мора да се појави на суд и се испитува и парот на кој го продал детето. Полициската истрага покажа дека ова не е прв пат Сие да направи такво нешто. Исто така, ќе продадеше две ќерки од претходниот брак, бидејќи имаше финансиска потреба. Синот кој го продаде човекот сега се чини дека повторно е со своето семејство.

Romando A.- Roma Press- lendo tar https://axed.nl/man-verkoopt-zoontje-2-jaar-en-koopt-luxe-product-beelden/?fbclid=IwAR1DC34UC2wbFh2wl0JbzzLSaVt4uP9MXHBEYRUN8vatLozj-NR0KqIXZjU