Ministeri Oliver Spasovski ani Press Konferencija kerga lafi bas o sankcie mujal policajcoja..dikhen Video

734

Avdive ani press konferencija o Ministeri baś Andrune buka vakerga bas o sankcie lendime tar rig  e kotoreske andrune kontrolake tar kriminalistikane standardija thaj profesionalnos ano MVR. E Sankcie sar so vakerela o Spasovski tane uće mujal e policajcoja thaj akava pobuter na trubul palpale te kerelpes soske odova so kergapes tano lađ baś i policija, baš kaste kerlapes bare reforme te shaj e bukarne te oven ani sluzba thaj arakipe e dizutnenge.

Dikhen Video..

 

Денеска Одделот за внатрешна контрола, криминалистички стандарди и професионални истраги во МВР до Основното јавно обвинителство за гонење на организиран криминал и корупција- Одделение за истражување и гонење на кривични дела сторени од лица со полициски овластувања поднесе кривична пријава против П.Г., полициски службеник вработен во СВР Битола поради основано сомнение дека сторил кривично дело малтретирање во вршење на служба предвидено во чл. 143 од Кривичниот законик поради неоснована употреба на физичка сила врз Ј.Н. од Битола, соопшти министерот за внатрешни работи Оливер Спасовски на денешната прес конференција.

Воедно против истиот полициски службеник е поведена постапка за утврдување на дисциплинска одговорност и суспензија од работното место. И против полицискиот службеник К.Г. кој непосредно бил присутен на местото на настанот и не преземал мерки за спречување на неоснованата употреба на физичка сила е поведена дисциплинска постапка и е суспендиран од работното место.

Hazri kerga: Roma Press- Neđmedin A.