Panđ policajcoja tane marde ano Veles thaj ingalde ano hospitali..

621

Ano Hospitali ko Veles  erati rakako ande tane panđ policijake bukarne save sine marde tar manuša save ćorena kaśta ano gav Stepanci.

Tar sa e policajcoja fizičko upral olende sine marde aso olendar jek po phareste khuvdo thaj vov sine ando ko 22:00 o ari ko hospitali.

Во Општата болница во Велес синоќа се донесени петмина полициски службеници кои биле нападнати од дрвократци во атарот на селото Степанци. 

Еден од нив имал тешки повреди на главата и по укажаната прва помош, околу 22 часот е итно пренесен во Ургентниот центар во Скопје.

Двајца од полициските службеници се пуштени дома, а двајца се задржани на Хуруршкото одделение во Општата болница во Велес.

Еден од нив кој имал повреди од дрвена палка во стомакот синоќа се пожалил на болка и испратен е на Интензивна нега во Хируршкото одделение при Велешката болница и сега е во стабилна состојба, изјави за МИА д-р Весна Неделковска-Николова, портпарол на Општата болница во Велес.

Roma Press- lendo https://press24.mk/detali-za-napadnatite-policajci-od-drvokradci