Naformalnikani kupa ano protesti baš o David..

94

Неформална група за правда за граѓаните на Давид се спротивставува на предлогот да го назначат Дарко Кулум за директор на Државната агенција за истраги и заштита (СИПА) и најавува дека ќе ги повика граѓаните, домашната и меѓународната јавност да го спречат тоа.

Наместо да го разреши од позицијата директор на полицијата на Република Српска и трајно да биде отстранет од безбедносната заедница, заради сè што се случуваше во случајот Драгичевиќ, на Кулум му се припишува сериозно кршење на законот, особено човековите и граѓанските права, според неговата нова функција. странската полиција предводена од него. За жал, ова не е прва награда за неподготвеност, непослушност и, според пресудата на многумина, прикривањето на убиствата – според изјавата на правдата за Давид.

Дарко Кулум е директор на истата полициска сила што одржа срамна прес-конференција каде што случајот Драгичевиќ беше скоро „затворен“ и ги натера граѓаните да излезат на улиците. Оваа иста прес-конференција подоцна беше повикана од „грешка“ од многумина, вклучително и владини претставници. Што направи полицискиот директор за тоа? Што направи полицискиот директор за долна облека од Давид (како доказ) фрлена од полицијата?
Дарко Кулум е полициски директор кој брутално нападнал гол народ на 25 декември 2018 година. На народот кој бара само едно – вистината и правдата за Давид и ништо повеќе. Наместо да ги уапси убијците, полицијата ги уапси родителите на убиениот Давид.

Roma Press-Romski Portal Udar.