Nevo đihaneko pravobraniteli denga piri izjava anglal Talat Đaferi..

156

Nevoikherdo dihanengoro nijamlipasko arakavutno(naroden pravobranitel) Naser Ziberi denga piri vahtavin(izjava) anglal o Presidenti  thaj Khedipe (Sobranie) Talat Đaferi.

Новоизбраниот народен правобранител Насер Зибери денеска даде свечена изјава пред претседателот на Собранието Талат Џафери.

Зибери беше избран за омбудсман на седницата на Собранието на Република Северна Македонија на 25 јануари годинава. Тој ја наследи функцијата на Иџет Мемети кој беше на чело на институцијата 16 години, односно два мандати по осум години.

Roma Press – Sobranie – tv21