Petre Śilegov avdive ani vizita khi Komuna Śuto Orizari..

312

Avdive ani Komuna Šuto Orizari ani vizita o Śerutno tar i dis Skopje Petre Šilegov barabar e kandidateja tar SDSM ano Śuto Orizari Asan Ferat dikhlepes dizutnencar tar Šuto Orizari.

Anglal e Roma O Śilegov vakerga baś pere proektija save kerga olen ani Komuna Śuto Orizari phanle sar rekonstrukcie dromenge.

Денес Градоначалникот на градот Скопје  во придружба  со кандидатот за градоначалник на Општина Шуто Оризари, Ферат Асан одржавме неколку маалски средби со граѓаните од  Општината Шуто Оризари

На средбата Петре Шилегов укажа за реализираните активности поврзано со реконструитање на улицата Индира Ганди во должина од 1900 метри од крстосницата со булеварите Босна и Херцеговина и Словенија до раскрсницата со ул. Нов Живот, а во моментов се реконструира и третата фаза од истата улица во должина од 800 метри.