Phuvjako tinanipe ano Khoranipe kerdo baro materijalnikano bilačipe..

268

Baro takatimo phuvjako tinanipe 7 digroja (Stepenija) telal Rihter savo sine registririme ano Egejsko more, aso  sine osetimo thaj ano grkijake ostrovija thaj ano pobuter kotora ano Khoranipe.

Sar so vakerna o pobut informacie maj but o tinanipe astarda ano Izmir thaj ani šerutni dis ko Istanbul. Panda khedenapes o informacie baš o materijalnikano bilačipe.

Силен земјотрес со интензитет од скоро 7 степени според Рихтер беше регистриран во Егејското море, а почувствуван бил на грчките острови и на дел од Турција.

Земјотресот се случи на 17 километри во морето западно од турската покраина Измир. Според „Си-ен-ен Турк“, земјотресот се почувствувал сè до Истанбул. По првиот голем потрес, следеле уште три со магнитуда од 4.1, 4.2 и 4.8.