Policajcoja kuvge ano Romano socijalno stani ano brutalno šajipe lele olendar o dvd.. Dikhen Video

477

Ano socijalno stani kuvge policijake bukarne thaj puterge maribe upral romano jeri sostar hari mukle pobuter o hango tar dvd.
I ćipota resarga ano Dediśnica drom 1567, ano socijalno ker e Romane familijake tar Jaroslav Kotlar.
Numa o brutalnost e policijake bukarnendar na agorkerga salde, odoleja so kergapes upral olende čingara thaj akošibe numa agorkerga kuvibnaja śamarkoja e Jaroslave anglal oleskiri familija thaj ćhave, odolestar salde so vakerga olenge mate vazden but ćhingar e policajcoja sostar isi andre ano kher čhave daran thaj roven, ano agor e familijatar lindapes o dvd.
Dikhen teleder o linko tar video..

Во 23:00 часот во Добшини на улицата Дедишница 1567, двајца полицајци упаднале во социјален стан, вулгарно пцуејќи и физички го нападнале членот на семејството Г.Јарослав Котлар. Според укажаните зборовите нападнати од патролата на градската полиција, градската полициска патрола пристигнала кај во 21:00 час и ги предупредила да не бидат бучни, во кои семејството им се покорувало и го намалиле тонот на ДВД-то.

Кога градската полиција се врати на местото во 23:00 час.тие не се двоумеа кон семејството и го удираа господинот Јарослав Котлар, само затоа што ги предупреди дека има и деца во станот кои се исплашени и плачеле. Тоа укажување не ја увери полицијата, туку напротив, таткото на три деца беше во право пред целото семејство полицискиот службебик го удри шлаканиците на децата и го зеде ДВД-то од нив.

Следетего видеото на следниот линк:

Video: Mestská polícia vtrhla do bytu k Rómom. To čo im urobili vám vyrazí dych

Roma Press- lendo tar presstv.