Policijako ari ano vikendi ka tavdel tar sabota 19:00 ka agorkerel dujto di ano 05:00 sabahesko..

196

Policijako ari  ano avutno vikendi  savo tavdela  duje biđjukonsar, sar so vakerela o vakeripe tar Komisija baš zaraznikane nasvalipe  valani te tavdel  tar sabota 19:00 ari aso te agorkerel dujto di (vtornik) đji ano 05:00 javinako.

Akava bahani dendo tano đji ki Rađji Makedonijaki numa panda nane ando o paluno lafi e rađjako ka ovelli agaar ja palem na?.

Полицискиот час за претстојниот викенд кој е продолжен со два празника, според предлогот на Комисијата за заразни болести треба да почне в сабота во 19 часот и да заврши во 5 часот во вторник. Овој предлог Комисијата го достави вчера до Владата. Причината, според министерот за здравство Венко Филипче, се должи на непочитувањето на мерките од страна на одредени граѓани, а зголемениот број новозаразени со Ковид-19 е поради настаните и семејните собири што се случувале изминатите денови. Надлежните сметаат дека со ваква ригорозна мерка ќе се постигне вистински ефект.

Roma Press – https://www.slobodnaevropa.mk/a/30623938.html