SDSM-Phanla poro lafi ano izvrsnikano odbori bash nekobor serutne komunenge..

89

Izvrsnikano bedeni e partijako SDSM erati rakako phanle pumaro lafi bash nekobor serutne sar neve kandidatija bash o avutne loklanikane alosaribe, savendar vakerlapes  ano partijako havlaribe, thaj adala anava ka oven vakerde ko thavdipe avdisutne diveseske.

Извршниот одбор на СДСМ доцна синоќа утврди уште неколку нови кандидати за градоначалници, кои, како што се наведува во партиското соопштение, ќе бидат објавени во текот на денешниот ден. Сите утврдени кандидати се дел од најдобрата понуда на СДСМ.