Śerutno tar Kumanovo Dimitrievski ka kandidirInelpes sar naikherimalo(nezavisen) kandidati..

149

Aktuelno Śerutno tar Kumanovo Maksim Dimitrievski, ka kandidirinelpes  sar na ikherimalo kandidati baśh śerutno  ano avutne alosaribe ko 17 oktomvri, kana i maticno partija  SDSM na dengale ikheripe. Dimitrievski  avdive piri kandidatura  ka della ano DIK thaj pal odova ka thavdel te khedel vashramina(potpisija).

Градоначалникот на Куманово Максим Димитриевски, ќе се кандидира како независен кандидат за градоначалник на претстојните избори на 17 октомври, откако матичната партија СДСМ не му даде поддршка. Димитриевски денеска ќе ја достави кандидатурата во Државната изборна комисија (ДИК) и ќе започне со собирање потписи. Кандидатурата на Димитриевски како независен кандидат уследи откако СДСМ не му даде поддршка за уште еден мандат. Иако партијата уште калкулира и не го објавува името на кандидатот за Куманово

Roma Press