Tajsa 02.12.2022 tar o 06:00 sabahesko o Skopje ka ovel blokirimo..

703

Tajsa palpale blokirinelapes o Skopje tar o prevoznikija,, asloboda prevoz” tar o śov javinako.
Sar so vakerela o Direktori tar o prevoznikija Lenin Jovanovski,na araklapes solicija(resenie) e Serutnaja Arsovska thaj odova sebepi o Skopje ka ovel blokirime 200 busencar(aftobusija).

Приватните превозници од „Слобода превоз“ и Макекспрес утро од шест часот ќе го блокираат сообраќајот во Скопје на десната лента на ул. „Илинден“ на потегот од Владата до МИ-ДА, а околу 200 автобуси ќе бидат паркирани пред Градското Собрание, најави директорот на „Слобода превоз“, Ленин Јовановски.

Тој на денешната прес-конференција рече дека не е постигнат договор со градоначалничката на Град Скопје, Данела Арсовска и директорот на ЈСП Александар Стојковски за исплата на долгот што го побаруваат превозниците.