Fudbal- Senegal tano o nevo šampioni ani Afrika marga ano penalija..

242

I ReprezentacijA tar o Senegal tano o nevo šampioni ani Afrika thaj odova resarga ano adava kana erati ko baro finale sine but pośukar tar o Egipet ko penalija.

Ano sasto khelibe pherdo gol na sine resime ani sa i 90 dakikongiri khelin numa šhajipe sine e Sadio Mare numa na sine khuvdo šukar oleskkro frdipe tar o 11 metre.

Репрезентацијата на Сенегал е новиот шампион на Африка и тоа откако вчера во големото финале беше подобра од Египет на пенали.

Немаше погодок по 90 минути во кои најчистата шанса ја пропушти Садио Мане кој не реализираше удар од 11 метри во првиот дел или подобро кажано неговата намера ја прочита одличниот Габаски.
Во продолженијата двете селекции создадоа по неколку прилики, ама до промена на резултатот не дојде што значеше дека пеналите го одлучија првакот на турнирот што се одржуваше во Камерун.

Roma Press-derbi.mk