ITALIJA- Panđ fudbalerija tar timi ki PARMA tane astarde e Kovideja 19…

349

Vojvodija javinako havlarge  pal o testija kherde ano śtarto di, save sine negativna, aso nevutno testi sikavga jek tar khelutne fudbalerija tano pozitivno ano Kovid 19.

Fudbaleri ano momento tano ko karantini thaj nanele disave simptomija. Adaleja so akanasaske o numero tar khedimo lingarela sar astarde fudbalerija tar Kovid 19  tano panđ ki Parma.

,,Војводите“ утрово пуштија соопштение во кое најавуваат дека по тестовите во четвртокот, кои биле негативни, новиот тест покажал дека еден од играчите бил позитивен на КОВИД-19. Фудбалерот во моментов е под карантин и нема никакви симптоми. Така, вкупниот број на заразени во Парма е пет. Во согласност со протоколот, тимот ќе продолжи да биде изолиран во својата клупска база и ќе го спроведува својот нормален тренинг процес пред утрешниот натпревар со Удинезе. Следната рунда тестови ќе се изврши 24 часа пред натпреварот.

Roma Press- lendo tar:https://opserver.mk/sport-2/parma-so-vkupno-5-zarazeni-fudbaleri-od-kovid-19/