77 – Beršengo Joe Biden tano o nevo Presidenti ano SAD..

391
Tar maj neve palune informacie vakerlapes pal gejme 74 milionija hangoja o 77 beršengoro Joe Biden tano o 46 Presidenti ano SAD.
O Đi akanutno Presidenti Donald Tramp prekal havlaribe vakerla so na ikherela o poraz thaj na vakerla Oja baś o nevo presidenti.
Џо Бајден ( Демократ) го победи актуелниот претседател Доналд Трамп, и денес се води 46 претседател во историјата на САД. Инаку Трамп се огласи  преку соопштение до јавноста кое не го признава поразот.

По тридневна несигурност поради долгото броење на гласовите 77-годишниот Бајден стана новиот Претсеател на САД. Досега  се укажува дека  беа изброени 74 милиони гласови.  Исто така  се укажува дека во некои градови  се уште се бројат гласовите  на  двата претседателски кандидати.