Tajson Fjuri kerla lafi baš o rasizmo savo kerlapes vi upral oleste..

825

Šampioni ani VBC ani phari kategorija ko Boksi o Tajson Fjuri vakerela, upral so odova vov tano parno manuš tar olesko bedenisko kolori, numa but fori vi upral oleste kerlapes  rasizmo ani Britanija baš olesko jerijesko bijandipe so avela sar ROM.

Fjuri lingarela o prekari Đjipsi King, thaj vov tano tar i kupa Irska Roma anavkerde sar Iriš Travellers, đjivdinena ani Bari Britanija thaj but fori upral olende vakerena e terminoja Gipsys-Cigani. Vov ano poro intervju baš britanijaki media kerga lafi baš o rasizmo pali e protestija save ikergovena ano SAD, vakerela so akana dikhena odova ano SAD si resipe ani sasti lumja. Najekajekh (neednakvost) averensar sakana isi thaj šhaj te ovel viktimi (zrtva) tar rasismo ano sakova than, bi te dikelpes o kolori (boja) te mujesko, vakerela o ROM -Tajson Fjuri.

Шампионот на ВБЦ во тешка категорија, Тајсон Фјури, вели дека и покрај тоа што е белец, честопати бил цел на расизам во Велика Британија поради неговото ромско потекло.

Фјури, кој го носи прекарот Џипси Кинг, е дел од етничката група ирски патници (Irish Travellers), која живее во Велика Британија и која честопати се нарекува Цигани (Gypsys). На гостување на британската телевизија тој зборуваше за расизмот по протестите во САД и целиот свет поради расната нееднаквост и вели дека можеш да бидеш жртва на расизам, без разлика на бојата на кожата.

„Јас сум бел маж, но во 2020 страдам од расизам бидејќи сум травелер и имам такво етничко потекло. Дури и сега, ќе влезеш во паб, бар или ресторан и на вратата пишува: „Го задржуваме правото да не пуштаме травелери, Цигани“. Не страдаат само црните луѓе од расизмот. И никој не кажува ништо, тоа е прифатлив расизам тука. Тоа е што е“, вели Фјури.

Hazri kerga:Roma Press lendo tar akava linko-https://ipon.mk/ta%d1%98son-f%d1%98uri-%d1%98as-sum-belecz-pa-sum-bil-zhrtva-na-rasizam/