O Fudbaleri Mesi denga donacina jekh milioni evroja ano hospitali ki Barselona..

588

Čeren tar Barsa MESI doniringa jekh milioni evroja bašh maribe mujal koronavirusi thaj adava i donacija ulavgala ano hospitali Barselona savo centar thano baš saslovipe tar Covid 19 ani Katalonija, thaj akava hospitali tano maribe mujal pandemija e Argentinako.

Sar so vakerena akava penđardo fudbaleri na mangla te del info baš piri donacija, numa olake šundilopes kana o hospitali tar Barselona bičacge poro mesažo ano twiter vakeribnaja baro ov sasto bašh o Leo Mesi thaj oleski dendi donacija ko maribe mujal o Covid 19

Ѕвездата на Барса донираше 1 милион евра за борба против коронавирусот. Донацијата ја подели на клиника во Барселона која е центар за лечење на болеста Covid-19 во Каталонија и установи за борба против пандемијата во родната Аргентина.
Според многумина најдобриот фудбалер на светот не соопшти јавно дека ја дал донацијата, туку за неа се дозна откако клиниката во Барселона преку Twitter му се заблагодари: „Лео Меси ни донираше средства за борба против COVID-19. Фала ти многу Лео, за посветеноста и поддршката.
Од клиниката додаваат дека донацијата ќе биде искористена за „истражување, помош на пациентите и згрижување на семејствата на заразените согласно приоритетите“. Исто така истакнаа дека „како и секогаш, инсистираме на транспарентност и на донаторите детално ќе им покажеме на што сме ги потрошиле донациите и какви резултати сме постигнале“.

Roma Press lendo tar:kajgana.com