Вечерва е ноќта кога Алах ЏШ не одбива да не оди! МУРАД ДОВА – ДОВА ДА САКАМ

568

Вечерва е ноќта кога Алах ЏШ не одбива да не оди! МУРАД ДОВА – ДОВА ДА САКАМ

Фала ти вечен Бог, творци на единствениот милостив и секаде што гледа. Господар на Судниот ден, само ние ве фалиме и се молиме за вас со безброј молитви. Упатувајте нè на вистински начин, преку кој ги истурате вашите благослови што ги знаеме и не знаеме, чувајте нè од вашиот гнев и дозволете ни да не заталкаме. Бидете славен Аллах во срцата на сите луѓе од Машрик до Магриб како што се живее во вселената. Давајќи му ја на Бога вашата вистинска среќа, покажете ни го патот, од вашиот Бог, со вашиот Аллах зајакнете ја вашата братска лубов. Дај боже, сите ние кои сме еден, сме свесни за сè што ни е испратено во Куранот, како наше најголемо богатство. Бидејќи тоа води кон вистинскиот пат и вечна вистинска среќа, само вие семоќниот што може да стори сé што сака, дури и овој Мурад, слушајте нè, драг Аллах.

Еселаму алејкум!

Хазри керга: Рома Пресс.