Fudbaleri Kilian Mbape ačhovela ko PSŽ – Razoćarimo o Real..

392

Anglal nekobor kurke ko baro kerlapes špekulacie baśh i paramis Kilian Mbape savo agorkerela pere transfereja ko Real Madrid.

Ko agor Mbape anga paluni decizija thaj ćhivga piri vashramin(potpis) ko trine beršengo kontrakto te aćhol ko PSŽ.
👇👇👇
Пред неколку недели на големо се шпекулираше дека приказната со Килиан Мбапе ќе заврши со трансфер во Реал Мадрид, но тој само пред два дена ја шокира јавноста, кога соопшти дека останува во ПСЖ.

Се разбира дека задоволството е огромно во ПСЖ поради одлуката на францускиот фудбалер, но исто така и големо е разочарувањето во Мадрид, каде што во Мбапе гледаа соодветно решение за сите ситни проблеми со кои Реал знаеше да се соочи од време на време, иако станаа шампиони.

Но на крајот Мбапе се реши да потпише нов тригодишен договор со ПСЖ, а сега е откриено кој всушност влијаел на неговата одлука.

Pobuter drabaren ano teluno linko..

Мбапе размислуваше за Реал – и тогаш дојде повикот од највисоката институција во Франција!