Реакција од НПР- Претседател Геге Демировски

1079

Реакција испратена до редакцијата на Рома Пресс од Претседател на НПР г-дин Геге Демировски.

Отворено им поставувам прашање на институциите во државата, дали ние Ромите, како докажано лојални граѓани на оваа држава, сме рамноправни и еднакви со другите? И ние сме од крв и месо! Дали ние треба да живееме како и и сите останати во државата, Или пак, треба да се прехрануваме себе си и нашите деца (иднината на Македонија) по канти и ѓубриња?

Сите пазари во градот Скопје се отворени и работат под нормални услови, а пазарот во шутка е затворен (самоволната методологија сеуште во магла) и тоа за само 30 минути од донесување на одлуката од страна на некој (не)стручњак.

Новонастанатата пандемска криза е новина на целиот свет, не само на Македонија, но немојте веднаш да експериментирате со недолжни граѓани – правдата ќе ве стигне.
Ги повикувам надлежните во државата како и претседателот Пендаровски конечно да биде татко на сите граѓани а не само на поединци, затоа што и утре има ден…

Со почит кон сите!
Преседател на Народната Партија на Ромите
Геге Демировски